RADOVICI - CRNA GORA
Radovići su malo mesto koje je udobno smešteno južno od Bokokotorskog zaliva. Do Aerodroma Tivat, ima 8 km, a do gradova Tivta i Kotora oko 11 km. S obzirom na to da su poznati kao “biserna obala Boke Kotorske“, nije nikakvo čudo što su Radovići izuzetno posećeni u vreme letnjih meseci. Plaža ovog mesta – Plavi Horizont, zajedno sa poznatom uvalom Pržna, koja se nalazi na otvorenom moru, čini ovo mesto veoma atraktivnim i popularnim. Radovići su poznati kao idealno mesto za porodičan odmor i duge šetnje pored obale i kroz zelenilo prirodnih lepota. Zahvaljujući dobroj lokaciji, iz ovog mesta brzo možete otići do Hrvatske, Cavtata i Dubrovnika, koju su udaljeni oko 2 sata vožnje. Ukoliko poželite da se bolje upoznate sa lepotama Crne Gore, neće vam trebati mnogo vremena da stignete do Kotora, Cetinja ili Lovćena. U Radovićima ima nekoliko prodavnica u kojima se možete snabdeti namirnicama za svaki dan, a tu je i mala pijaca. Ipak, ovde ne postoji mesto za večernji izlazak. Zato mladi obično uživaju na obližnjim plažama preko dana, a predveče u provod odlaze do obližnjih gradova – Kotora (7km), Tivta (12km), Herceg Novi (15km) ili Budve (20km). Ova mesta smeštena u blizini Radovića, pravi su raj za sve one koji se ne odriču noćnog provoda ni kad su na odmoru. Pregršt kafića, klubova, diskoteka, smešteno je duž ulica ovih gradova, a vaše je samo da izabere muziku po svojoj želji i uživate u vrhunskoj zabavi.

Plažu Plavi Horizont posetioci opisuju kao pravi raj. Prekrivena je veoma sitnim peskom, koji je idealan naročito je za decu, a ima i lekovita svojstva. Odavde se pruža predivan pogled na pučinu mora, dok obalu zapljuskuje kristalno čista voda. Prostire se na preko 8.500 m², a opremljena je i mnogim sadržajima kao što su tuševi, ležaljke, suncobrani… Zbog male dubine, more se ovde brzo zagreje, tako da je kupanje veoma prijatno. Takođe, plaža je ponosni nosilac Plave zastave za čistoću i sadržaje koje nudi. Dobri plivači mogu da iskoriste velelepne stene za skokove u vodu, a takođe, ovde na stenama postoje platoi, pa se može osamiti i uživati u miru, tišini i nezaboravnom pogledu. Plaža je okružena bujnim četinarima i maslinjacima, što još više doprinosi njenoj lepoti. Ako poželite da se rekreirate, na ovoj plaži to, takođe, možete učiniti, jer se duž nje nalazi trim staza, ali i šetalište. Plaža Plavi Horizont je raj za sve koji žele da uživaju i odmaraju u prirodi kraj mora.

U blizini Radovića nalaze se i manje plaže Žanjice i Mirišta, a nije daleko ni poznata plaža Oblatno (oko 1200 metara), koja se nalazi u Bjeloj. Oblatno je kompletno opremljena plaža dugačka 150 metara. Tu su i spasilačke ekipe, a za sve one koji je posete kolima obezbeđen je prostran parking. U blizini se nalaze i razni ugostiteljski objekti, kao i sportski tereni.